Pieni taidegalleria

 
Jaahas, niin on taas kirjoittaminen unohtunut kiireen keskellä. Maaliskuukin on jo melkein ohitse. Kevät tuppaa olemaan sellaista aikaa, että voisin viettää kaikki iltani ikkunan ääressä ja katsella, kuinka keväiset auringonsäteet värjäävät puiden rungot kultaisiksi.
Jostain syystä liitän taiteen ja kevään toisiinsa. Se on varsin kummallista, sillä mielestäni keväällä ei ole taiteen kanssa yhtään sen enempää tekemistä kuin millään muullakaan vuodenajalla on. Keväässä on kyllä oma hohtonsa, jota nyt viimepäivinä on onneksi riittänyt, mutta myös muilla vuodenajoilla on se oma juttunsa. Talven harmaan ja valkoisen sävyt terävissä jääpuikoissa ja upottavissa puuterilumihangissa ovat ihan samalla viivalla kevään linnunlaulun ja koivun hiirenkorvien kanssa. Kesästä en oikein pidä, mutta myönnän, että Suomen kesän harmaissa sadepäivissä on jotain, mikä minua viehättää. Syksy taas on ihan oma lukunsa, varsinkin syksyinen auringonpaiste ja lehtisade, jota nimitän oranssiksi lumisateeksi. Fakta on se, että jokaisessa vuodenajassa on jotain inspiroivaa.
 
No, koska jokaisessa vuodenajassa on jotain, joka aina silloin tällöin antaa syyn taiteen tekemiselle, niin nyt on vuorossa piirroksiani vähän pidemmän ajan takaa ja myöskin eri vuodenajoilta. Pieni taidegalleria esittäytyy!

 
 
 

Tuhkimo elokuvasta Cinderella - Tuhkimon tarina (Cinderella from Cinderella) (elokuva vuodelta 2015)

Stoori on yksinkertainen: kävin viime keväänä katsomassa Tuhkimon näytellyn elokuvaversion, ja rakastuin siihen saman tien. Mallia piirrokseen otin internetistä löytämästäni kuvasta. Työstin kuvaa viime keväänä aina silloin, kun ehdin. Aika paljon töitä tuli tehtyä koulussa välitunneilla. Aloitin piirtämällä lyijykynällä ääriviivat ja kasvonpiirteet, silmät, suun yms. Myös hiuksia muistaakseni luonnostelin lyijykynällä. Tämän jälkeen pyyhin pyyhekumilla kevyesti kaikki lyijykynän jäljet pois. Sen jälkeen päälystin ääriviivat väreillä ja väritin kuvan. Ja, no, siinä se nyt on. Itse kiinnitän aina kuvassa huomiota varjostuksiin iholla, ne ovat mielestäni harvinaisen onnistuneet, kun taas kuvan silmät ovat harvinaisen epäonnistuneet. Jokainen muodostakoon kuitenkin oman mielipiteensä ;)

Piirretty keväällä 2015














 Jyrsis elokuvasarjasta Ice Age
(Scrat from Ice Age)

Tämä taideteos syntyi viime kesänä. Jyrsis on parasta, mitä Ice Age -elokuvissa on. Sen ainainen yritys saada kynsiinsä jättipähkinä on käsittämättömän hellyttävä. Remppasin viime kesänä enemmän kuin tarpeeksi Xbox:lla Ice Age 2 -leffasta tehtyä peliä, jossa pelaaja liikkuu pääasiassa Jyrsiksellä paikasta toiseen ja seuraa maassa olevia pähkinöitä löytääkseen oikean reitin. Siitä pelistä sain innostuksen tähän työhön. Mallin otin internetistä löytämästäni kuvasta. Se oli sitten vain lyijykynä käteen ja ääriviivoja hahmottelemaan. Karvapeitteen piirtäminen oli niin tuskaa, ettei tarvitse enää uudestaan kokeilla. Onnistuihan se ihan ensimmäisellä yrityksellä, mutta hidasta se oli. Tässäkin työssä varjostukset ovat mielestäni onnistuneet. Pidän myös Jyrsiksen kuonosta. Häntä on ehkä hieman omituisessa paikassa, mutta toisaalta otin mallia suoraan kuvasta, eli en oikein osaa sanoa, missä on ehkä mennyt jotain pieleen.

Piirretty kesällä 2015








Kevät

Kevät on henkilökohtainen suosikkini kaikista piirroksistani. Sen lisäksi se on osa vielä keskeneräistä teossarjaa, johon tulee kuulumaan yhteensä neljä teosta: Syksy, Talvi, Kesä ja Kevät. Syksyn piirsin ensimmäisenä, siitä tuli pitkäksi aikaa silloin vielä uuden piirustuslehtiöni ensimmäinen kuva, kunnes lahjoitin sen viime keväänä pois. Siitä minulla on kuitenkin kuva, jota en julkaise täällä, mutta pystyn halutessani piirtämään sen uudestaan. Kesä on siis periaatteessa ainoa työ, jota en ole vielä piirtänyt. Kaikissa sarjan teoksissa on tyttö ja puu, mutta vuodenaika on joka kuvassa eri. Tässä kevättä kuvastavat leijailevat kukkaset, joihin sain inspiraation kirsikkapuun kukista. Erityisen tyytyväinen olen kuvan tytön hiuksiin, ne ovat aidonoloiset. Ne on piirretty ihan puhtaasti viivoja vetelemällä, vaaleammat kohdat tein yksinkertaisesti kumittamalla lyijykynänjälkeä pois. Itselläni pistää silmään tytön asento, se ei ihan onnistunut.

                                                                Piirretty syksyllä 2015











Kukkamaljakko

Tosi omaperäinen nimi.... Tällä kuvalla ei oikeastaan ole nimeä. Inspiraationa toimi kukkakimppu maljakossa (yllätys :D), mutta koska kyseinen kukkakimppu ei ollut meillä kotona, jouduin piirtämään teoksen loppuun myöhemmin ilman minkäänlaista mallia. Tämäkin on piirretty ensin lyijykynällä, jonka jälkeen olen vain karkeasti vetäissyt värit lyijykynän päälle. Kuva on muuten ihan onnistunut, mutta kukkakimppu ei nojaa maljakossa yhtään mihinkään. Se ärsyttää ja huvittaa minua suunnattomasti aina, kun näen tämän työn. Tämä taideteos on vanhin tämän postauksen kuvista, sillä olin kahdeksannella luokalla silloin, kun käytin välituntini tämän värittämiseen.

Piirretty talvella 2014







Inspiroitunut musiikista

Tämä taideteos on piirretty kokonaan Stabilo-kuitukärkikynillä (point 88). Eräällä välitunnilla viime vuonna päätin vain laittaa kuulokkeet korviin ja valita biisin mukaan sopivan värin. Myös piirrosjäljessä näkyy kuunneltu kappale. En muista, kuinka monta välituntia käytin kuvan tekoon, mutta yhden koulupäivän aikana se kuitenkin valmistui. Väriä vaihdoin aina kappaleen vaihtuessa. Tämän tekniikan osaa kuka tahansa, kun vain viitsii ottaa kynän käteen ja lakkaa olemasta kriittinen itseään kohtaan. Musiikin mukaan piirtäminen on itse asiassa aika vapauttavaa - suosittelen!

Piirretty keväällä 2015













Talvi


Tämä on samaa teossarjaa aiemmin esitellyn Kevään kanssa. Se on Kevättä hiukan vanhempi teos. Piirsin tätä viime keväänä koulussa, niin ikään välitunneilla. Siitä ei mielestäni tullut yhtä hieno kuin Syksystä, ja sittemmin se jäi toiseksi myös Keväälle. Halusin silti laittaa sen tänne. Teos on huomattavasti tummempi sävyiltään kuin sarjan muut piirrokset. Tässä kuvassa tytön asento on mielestäni hyvä, parempi kuin Keväässä. Ilme on kuitenkin liian synkkä, ja taustan kanssa tuli vähän sählättyä. Puu on tosin mielestäni onnistunut.

Piirretty talvella 2015



 
 
                                                                               
                                                                                             Lohikäärme 
 
 
Noniin, tämä taideteos on sekä täydellisen epäonnistunut että täydellisen onnistunut. Tarkoituksenani oli piirtää iso ja pelottava lohikäärme ilman mallikuvaa. No, siitä ei sitten ihan tullut isoa ja pelottavaa, vaan sen nähneet ihmiset ovat sanoneet, että siitä tulee mieleen Muumien pieni lohikäärme. Harvinaista kyllä, työ on myös keskeneräinen - luovutin nimittäin siinä vaiheessa, kun tajusin, ettei lohikäärmeestä tule isoa ja pelottavaa. No, siinä se kuitenkin on, enemmän tai vähemmän keskeneräisenä. Koko työ on lyijykynällä tehty ja tosiaan täysin ilman mallikuvaa.


Piirretty syksyllä 2014
 
 
 
Kärkitossut
 
Lieneekö kenellekään yllätys, että olen piirtänyt kärkitossut? Idea lähti tietysti rakkaasta harrastuksestani, baletista. Sain ensimmäiset kärkitossuni muistaakseni silloin, kun olin 7-vuotias. Jos en ole todella pahasti väärässä, olen nyt siis tanssinut kymmenisen vuotta kärjillä. Vaikkei kärjillä tanssiminen missään nimessä kuulu suosikkiasioihini baletin suhteen, olen aina ihaillut kärkitossuista otettuja valokuvia ja niistä piirrettyjä piirroksia. Päätin lisätä oman näkemykseni aiheesta muiden näkemysten joukkoon. Tässäkään piirroksessa en ole käyttänyt mallia, josta voi johtua se, että kuvassa on jotain epärealistista - en tosin keksi, mitä. Kaikesta huolimatta pidän tästä kuvasta.
 
Piirretty talvella 2015
 
 
Pahoittelen kuvien huonoa asettelua, Bloggerin kanssa oli vähän ongelmia...  Mutta pääasia on, että sain tänne vihdoin julkaistua jotain. Seuraava postaus on jo tekeillä, eri asia on, kuinka usein minulla on aikaa tehdä sitä... Ihanaa kevättä kaikille!



 

Kommentit

  1. Vau, oot todella taitava!


    ♥ Vilhelmiina Lyydia

    http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) kävin vilkasemassa sun blogia, ja tykkäsin! ♥: Reetta

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Soittorasiasta

Puhutaan pahaa

Ihan aikuisten oikeesti - koreografin ajatuksia